DESCOBREIX MÉS SOBRE EL PILATES REFORMER

¿Què és el Pilates Reformer?

El Pilates Reformer és una modalitat de la pràctica del mètode Pilates que utilitza un aparell anomenat reformer, dissenyat específicament per a realitzar una varietat de moviments i exercicis.

L’aparell permet realitzar moviments fluïts i controlats, treballant tots els músculs del cos. Els exercicis se centren en l’aliança correcta del cos, el reforçament del centre (core), la millora de la postura i l’estabilització de la columna vertebral.

El mateix aparell ofereix diferents nivells de resistència, la qual cosa permet adaptar els exercicis a les necessitats individuals i a diferents nivells de condició física. Això fa que el Pilates Reformer sigui adequat tant per a principiants com per a persones més avançades en la seva pràctica.

10 beneficis del Pilates Reformer

La pràctica regular d’aquesta disciplina pot tenir un impacte positiu en la teva salut física i mental, ajudant-te a assolir una millor qualitat de vida. Alguns dels seus beneficis són els següents:


1. Reforçament muscular

2. Tonificació i definició dels músculs

3. Millora de la postura i l’alineació

4. Augment de la flexibilitat

5. Alleujament del dolor de l’esquena

6. Millora de la resistència i la capacitat cardiovascular

7. Millora de la consciència corporal

8. Reducció de l’estrès i la tensió muscular

9. Complement ideal per a altres esports

10. Foment de la relaxació i el benestar general

La història i essència del Pilates Reformer


El Pilates Reformer va ser desenvolupat per Joseph Pilates com a part del seu mètode d’exercici i rehabilitació. Joseph i la seva dona, Clara Pilates, es van traslladar a Nova York, on van obrir el seu primer centre conegut com a “The Studio”, inaugurat el 1920, com a punt de partida per difondre el mètode a Amèrica. Amb el temps, el Pilates Reformer es va convertir en un element central en la pràctica del mètode Pilates, reforçant i tonificant els músculs de manera equilibrada.

Avui en dia, el Pilates Reformer continua sent àmpliament utilitzat en estudis i centres de Pilates arreu del món, proporcionant beneficis com a fortalesa, flexibilitat, estabilitat i consciència corporal.